4 augusti, Karrebæksminde – Vordingborg.

Åse och jag gick upp klockan 06:00 idag. Det utlovades väldigt lite vind idag så vi passade på att tanka båten innan vi puttrade iväg mot Knudshoved där vi sedan svängde österut mot Storströmsbron. När vi skall passera rännan genom broarbetsplatsen för nya bron som kommer det en stenfiskare/sandsugare i hög fart akter om oss. Ränna genom arbetsområdet korsades även den av ett antal arbetsbåtar och fartyg. Något lätt koncentrerat kommer vi förbi arbetsplatsen.

Sen var det dags att hitta farleden in till Vordingborg. Jag har dragit mig för att gå in där för att jag tycker det ser grunt ut när man kollar hamnlotsarna. Men efter att ha varit i kontakt med Vordingborgs kommun så fick jag veta att det skall vara 2,3 – 2,5 meters djup mellan brygga 2 och 3 utifrån räknat. Insegling gick bra även om jag tappade koncentrationen ett kort ögonblick och hamnade på fel sida av en röd prick. Tack och lov var det gott om vatten på båda sidor om pricken.

Vi hittar en bra plats långt ute på brygga 2. Nu hoppas vi bara att vi kan ligga på platsen till söndag. Hamnkaptenen har lovat att försöka förvarna oss dagen innan ägaren till platsen kommer tillbaka om det skulle bli aktuellt.

Tvättmaskinerna var gratis av någon anledning så vi passade även på att köra en tvätt i den tryckande värmen.

Hamnglass blev det också till idag. Vi kollade med hamnkaptenen om det fanns något ställe att hyra eller låna cyklar men det fanns inte. Lite konstigt när Donkey Republic kunde ha cyklar i Kragenæs men en hamn som Vordingborg kan inte ha cyklar.

Framåt kvällen så kom åskan mullrande med tillhörande skyfall. Tjejerna passade på att ”duscha” i regnet uppe på bryggan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *