25 juli, Kragenæs – Skælskør.

Vi vaknade innan klockan var satt till väckning. DMI hade ökat vindstyrkan lite i förhållande till igår kväll när vi kollade prognosen senast. Så det var bara till att slå på lanternorna och sticka iväg strax efter 04:30. När vi kommer ut ur hamnen så blåser det inte speciellt mycket och det är plattläns så vi låter motorn gå ett tag till. Vinden ökar i styrka men i och med att vi har medvind så upplevs inte vindstyrkan som speciellt stark. Vi kan dock se att att de som har motvind kämpar på rätt så bra.

Inte förrän vi skall svänga in i den smala och slingrande Skælskør Fjord märker vi av vindstyrkan. Klockan 09:30 så ligger vi förtöjda vid en plats på Skælsør Amatør Sejlklub som är med i frihavnsordningen. Det är en dryg kilometer in till gågatan men det är närmre kyrkan och det gamla rådhuset än om man ligger i centrum.

Till min glädje så ser jag att det är här som Harboe Bryggeri ligger med en stor anläggning nere vid hamnen. De har även sponsrat en del utrustning här i hamnen som till exempel pelarkranen. Varning för pappaskämt, öl-kran.

Efter lunch tar Åse och jag cyklarna in till det lilla centrumet för att kompletteringshandla lite. Här låg det tre livsmedelsbutiker på samma ställe. Med cykelkorgarna fulla så trampar vi tillbaka till båten.

Det förbereds för kvällens kommande regnväder och rätt som det är kommer den första åskknallen följt av ett rejält skyfall.