26 juli, Skælskør.

Vädergurun har sagt att det kommer att blåsa i ett par dagar så då har vi valt att stanna i Skælskør. Efter frukost så gick hela familjen in till det lilla centrumet och kikade lite i skyltfönstren innan vi så småningom nådde slutet på affärsgatan.

Där hittade vi ett bageri där vi passade på att köpa med oss lite gott bröd till lunchsoppan.
Vi passar även på att gå ner om hamnen, den som ligger på centrumsidan. Alla i familjen verkar vara överens om att vi ligger bättre i den hamnen som ligger lite längre ifrån centrum. På vägen tillbaka till båten svänger vi in om kyrkan. De första delarna byggdes tydligen i början på 1200-talet. Det är rätt så imponerande att kyrkan har funnit på denna platsen så länge medan det skett så mycket i omgivningarna runt omkring.

Efter lunch tar Åse och jag cyklarna och trampar iväg till Borreby herrgård som ligger 3 km söder om Skælskør. Lite av en besvikelse. Visst, det var en imponerande byggnad med vallgrav och tillhörande jordbruksbyggnader men det fanns inte så mycket mer där. Det gick inte att komma in i byggnaden, trädgården var inte speciellt imponerande och vi saknade någonstans där man kunde köpa sig ett glas rosévin eller en kopp kaffe. Vilka besvärliga turister vi är.