24 juli, Kragenæs.

Idag tog vi färjan ut till Fejö. En av de så kallade äppelöarna. Det är väl ungefär lite som trakterna runt Kivik där hemma.
Innan överfarten så försökte vi ta reda på om det gick att hyra cyklar på Fejö och det skulle det enligt utsago gå att göra. Dock kunde vi inte riktigt få ett tydligt svar på var man hyrde dem eller om det gick att förboka cyklar. Så för säkerhets skull så plockade vi fram våra vikcyklar och hyrde två extra cyklar från Donkey Republic som hade en handfull cyklar stående på hamnen.

När alla var samlade, oss själva och våra bekanta, så löste vi sju personbiljetter och fyra cykelbiljetter till färjan. Överfarten tog kanske 10-15 minuter. När vi kommer till Fejö så letar lite förvirrat efter cykeluthyrningen. Man har ju varit på Ven några gånger så nog borde det gå att hitta en cykeluthyrning här på Fejö. Men riktigt så enkelt var det inte. Till sist kom vi fram till en ”naturcamping” (den kan ni ju fundera på:-) som hyrde ut cyklar och våra vänner kunde nu också utrustas med dessa tvåhjulingar.

Vi cyklade norrut på ön för att besöka en cidergård där vi köpte på oss lite av denna dryck. Det fanns inte så mycket plats i cykelkorgen så det fick endast bli ett par flaskor.

Vi trampade vidare till Dybvig Havn där vi avnjöt en fantastiskt god lunch. När alla var mätta och nöjda så gick turen vidare till den gamla kyrkan, som tyvärr var låst. men vi fick i alla fall se de fina omgivningarna som kyrkan låg i.

Fejö erbjuder inte lika fin cykel miljö som Ven. Det går en huvudväg i öst-västlig riktning och därifrån sticker det ut en massa stickvägar som är återvändsgator, med undantag av vägen som går till kyrkan. Framåt 15-tiden avslutades ö-besöket med ett bad för vissa och glass, läsk och kaffe för hela församlingen.

16.10 gick färjan tillbaka till Kragenæs. Grillköttet plockades fram, grillen tändes och resten av kvällen spenderades i goda vänners sällskap.

Innan vi till sist går och lägger oss så klargör vi båten för en tidig avgång imorgon. Då planerar vi att ta oss norröver till Skælskør.