23 juli, Kragenæs.

Idag var vädret lite grått med lätt regn hängande i luften. Så idag blev det igen ”hotellfrukost” med frallor, marmelad, påläggschoklad, te, kaffe och chokladdryk mm. Sen bar det iväg till den lokala lanthandeln för att fixa lite mer grillkött och någon alkoholfri öl så att vi kan vara goda värdar när våra bekanta kommer förbi ikväll.

När regnet drar förbi så passar vi på att läsa böcker och ta det lugnt. Det blåser en hel del i byarna och vi är rätt så glada att vi valde att gå till Kragenæs igår istället för idag, vilket vi förmodligen hade gjort om vi litat blint på väderprognosen. Enligt den så skulle det blåsa mindre på lördagen än fredagen men så blev det ju inte. När det börjar torka upp så tar vi en tur upp till Dodekalitten
(www.dodekalit.dk), en ring med vad som skall bli tolv stora stenskulpturer som placerats med fin utsikt ner över hamnen. Det är ett pågående projekt där alla stenarna inte riktigt är klara än.

Inne i ringen av stenskulpturer var det en ljudinstallation som tydligen bestäms av en dator. Ljudinstallationen lär spelas upp från det att solen går upp tills solen går ner. Här uppe på backen fanns det också tre gravhögar som tydligen även dessa lockade till sig rätt så många turister.

Sen har man ju en riktigt fin utsikt över Femö, Fejö och alla de andra öarna här i Smålandsfarvattnena.