Snart bär det iväg.

Nu är det inte många dagar kvar tills vi beger oss iväg. I år ser det ut som om vi kommer att fokusera oss på Smålandsfarvattnen, Langeland, östra Fyn och kanske lite i det sydfynska öhavet. Mycket beroende på att en del av besättningen behöver åka hem för att sommarjobba osv, men det är ju också lite trevligt att vi kommer att byta ut delar av besättningen under resans gång.
Det ställer en del krav på logistik och planering så att man är i rätt hamn vid lämplig järnvägsstation när de planerade bytena skall ske. Vi har mycket luft i våra planerade etapper så det bör finnas marginal för att kunna bli inblåsta några dagar.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är Danmark dyrast i Europa medan Malmö är billigast i Sverige avseende livsmedel. Därför har vi bunkrat alla baslivsmedel här hemma i Malmö för att kunna hålla kostnaderna nere. Samtidigt så vill man ju även känna att man kan unna sig lite extra på semestern och det tänker vi göra genom att handla kött, ost, vin, grönsaker osv i Danmark. Mycket av nöjet är ju att utforska den lokala butiken när man kommer till en ny hamn. Oavsett så har vi nog aldrig haft med så mycket mat i båten som vi har nu. Vi har till och med släpat med oss longlife mjölk. Vi brukar normalt ha några paket som reserv men nu tror jag vi har med mjölk så att vi klara hela semestern.

Vi kommer även att försöka planera några dagar i hamnar som är med i Frihavnsordningen för att hålla nere kostnaderna för hamnavgifter.

Så just nu är det bara att hoppas på bra vind och hyfsat väder.