I sjön och nästan klar för seglats.

Efter en bedrövlig vår, åtminstone temperaturmässigt, så kom Hopplatofflan till sist i sjön. Båten sjösattes och riggades samma dag i slutet på april. Den 29 april är rätt så sent för oss men så kan det ju bli ibland.

När jag på kvällen skulle spänna upp riggen så insåg jag att vi råkat sätta på aluminiumrören, som sitter utanpå vantskruvarna, fel. 4 utav 6 hade hamnat galet. Jag hade även glömt en bricka på riggbulten som håller förstaget så det fanns en viss risk att förstaget skulle kunna lossna i hårt väder. Det var med andra ord bara till att spänna upp masten provisoriskt med storfall, genuafall och spinnakerfall. Sen kunde jag lossa på förstaget och fixa till bulten. Att flytta på aluminiumrören mellan huvudvant och undervant var inga större problem och snart var allt riggarbete klart och vantskruvar samt riggbultar säkrade.

En frisk vind på söndagen gjorde att endast storseglet kunde sättas på. Genuan får vänta tills det lugnar ner sig. Eventuellt skall jag även byta ut det gamla wirefallet till en ny dyneemalina.

Så nu är det bara lite småfix kvar innan vi kan komma iväg på 2023 års första seglats.