30 juli, Nyborg.

Idag var det dags för Axel att ta tåget hem till Malmö för att sommarjobba lite mer i år. Efter en ”hotellfrukost” så kollade vi att han fick med sig allt han behövde. Sen promenerade vi bort till Nyborg station cirka 1,5 kilometer från hamnen. Efter att han kommit på tåget och vi alla hade vinkat av honom så promenerade vi bort mot centrum.

Nyborg har en helt annan puls än Korsör. Här var det gott om liv och rörelse, massor av restauranger och inte speciellt många tomma lokaler i centrum. Det var nästan samma känsla som vi fick när vi var i Aarhus för ett par år sedan. De gamla delarna av Nyborg är riktigt trevliga. Även den nya exploateringen av hamnområdet har potential.

Efter att ha gått alla gågatorna vi kunde hitta stannade vi till på Netto precis bredvid hamnen för att komplettera med ytterligare lite mat inför de kommande dagarna. Vi kommer att ligga kvar här imorgon också för att invänta Ebbas kompis som skall följa med en veckas tid. Så på måndag bär det förhoppningsvis vidare.