29 juli, Korsør – Nyborg.

Vi kommer iväg från Korsør strax efter 08:00. Det är inte mycket vind och en rätt så stark nordgående ström. Det blir till att starta Pentan idag och tuffa över Stora Bält till Nyborg, en tur på 2,5 timme vid 5 knop.

På vår väg över Stora Bält korsas vår väg av ett par stora handelsfartyg som gjorde att vi fick justera vår kurs för så att vi inte skulle kolliderade. Till sist når vi inseglingen till Nyborg. Väl framme så hittar vi en plats långt in i hamnen. Nära till faciliteter och centrum. Det visar sig dock att de två tvättmaskinerna som finns här är trasiga och vi hänvisas till två andra ställen i hamnen. Axel och jag går iväg för att hitta den närmsta av de föreslagna tvättmaskinerna men kan inte hitta den. Då tar Åse och jag cyklarna långt ner i den södra delen av hamnen där det tydligen skulle finnas ytterligare en tvättmaskin. Först hittar vi inte tvättrummet men av en slump så går vi runt på baksidan av en gammal tegelbyggnad och där är en anspråkslös dörr med en skylt på där det står ”vaskerum”. Till vår förvåning så är det ingen som använder maskinerna så det blir till att köra två tvättar.

Medan tvättmaskinerna jobbar tar Axel och jag cyklarna till centralstationen för att köpa biljetter till Axels resa hem och bekanta oss med stationen. Enligt Google Maps skall det vara 1,5 kilometer dit men det kändes något längre.

På eftermiddagen tar Åse och jag cyklarna till den lokala Føtexen för att komplettera maten lite. Vi hann även med att leta efter en ny bottenpropp till vår köksvask. En av de två propparna som vi hade har nog åkt ut med potatisskalet vid något tillfälle. Detta hände förmodligen redan i Klintholm eller Stubbekøbing och vi har förgäves letat efter en ersättnings propp men här i Danmark verkar det vara omöjligt att få tag i en 50 mm propp. Idag hittade vi en ersättare som fungerar hjälpligt.

På kvällen märker man att allt har gått i ett enda långt maraton idag. Det har nog inte varit en lugn stund att sätta sig ner och läsa eller på annat sätt ta det lugnt. Nu när solen snart skall gå ner så kan vi äntligen sätta oss i sittbrunnen och titta ut över marinan som ligger mitt emellan nybyggda sjönära hus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *