Kastrup ToR.

Den här helgen bar det iväg på en tur till Kastrup. Det var faktiskt vår första helgsegling trots att båten varit i sjön i över två månader. Våra lediga helger och vädret har helt enkelt inte kunnat komma överens, men den här helgen synkade både ledighet och väder.

På väg mot Kastrup kom den här kranen. Jag tycker mig känna igen den från byggandet av Öresundsbron. Jag tror det var den som satte ut fyrtornen i Flintrännan men jag kan ju ha fel.

Vi kom iväg relativt tidigt på lördagsmorgonen. Ingen vind innebar att det blev motorgång till Kastrup. Vi hittade en plats i norra hamnen. Det var faktiskt mindre lediga platser än vi hade tänkt oss.

Våra vikcyklar plockades fram och vi passade på att ta en sväng om Fötexaffären och Bottleshop för att fylla på lite i vårt matförråd.

På söndagen blåste det betydligt mer och turen tillbaka till Limhamn kunde göras med seglen satta. Vi gjorde 8 knop ner mot Dragör. Medström och en bra slör såg till att farten kunde hållas till vi vek av mot öster för att passera Pepparholmen. När vi skall under bron så har medströmmen blivit motström och farten sjunker till 4-5 knop.

Det blev en riktigt skön start på sommar och semesterkänslan.