Sommaren slut för oss.

Det blev några ytterligare dagar som vi bodde i båten men till sist flyttade vi hem igen.

Vi har en hektisk höst framför oss och kommer förmodligen inte segla mer i höst så vi har så smått börjat tömma båten. Segel har plockats av och vi får se när de börjar lyfta båtarna inför hösten men planen är att ta upp båten tidigt i år.

Vi plockade hem nästan 6 kassar med mat. Det känns som vi måste justera vår inköpslista lite till nästa säsong. Visserligen hade vi tänkt att vara ute ytterligare en vecka men det hade definitivt varit en hel del mat över ändå. Vi tycker inte att vi har handlat speciellt mycket mat i Danmark mer än det som vi ville, dvs chark, grönsaker, mejeriprodukter och dricka.

Något som vi hade rätt så mycket var longlifemjölk och vatten på flaska. Vattnet beror nog mycket på att vi i år har haft för vana att fylla ett par flaskor med vanligt kranvatten innan vi lämnade en hamn. Jag tror att vi har halverat vår konsumtion av flaskvatten i förhållande till förra säsongen. Vilket ju är bra med tanke på miljön. Visst hade det varit bra om vi helt kunnat undvika flaskvattnet.

Vi fortsätter att tömma båten så att vi kan få upp henne så snart det är möjligt.