11 augusti, Limhamn – Dragør.

Ungdomarna var hemma och vi andra i båten. Efter en god frukost i sittbrunnen så bestämde vi oss för att puttra till Dragør denna vindfattiga förmiddag och med ett löfte från vädergudarna om varmt väder.

När vi kommer fram var vår favoritplats vid bryggnocken på någon av de två första bryggorna upptagna. Vi siktade därför in oss på bryggnocken på tredje bryggan i den ”nya hamnen”. Precis när vi skulle backa dit så gick en båt som låg på nockplsts och vi kunde smidigt backa in på den istället.

Även om matförrådet fortfarande är rätt så bra fyllt så behövde vi komplettera det lite för att klara kvällsmaten. Så en tur till livsmedelsbutiken blev det innan den värsta värmennslog till.

Under den varma eftermiddagen passade vi på att bada och därefter bara ta det lugnt och läsa en bra bok.

Det märks på hamnavgiften att vi är tillbaka i Köpenhamnsregionen. Hamnavgiften för oss i Dragør är 270 DKK. Ingenstans tidigare i år har vi betalat över 200 DKK. Det billigaste stället vi har legat på var Skælskör där vi låg i en ”frihavn” och endast betalde 60 DKK. Annars var nog Nyborg billigast av de hamnarna där vi betalade fullpris, med sina 156 DKK. Här i Dragør är det nästan dubbelt så dyrt men definitivt inte bättre service än i Nyborg.