Klar för sommaren.

Hopplatofflan sjösattes och mastades andra veckan i april. Fram till nu så har det inte blivit så mycket segling mer än ett par dagsturer. Båten är mer eller mindre klar för semestersegling.

I år har vi uppdaterat vissa av fall och trimlinorna som börjat falla för åldersstrecket. Nya sjökort har det också blivit. Vi envisas med att även ha papperssjökort, även om många idag helt och hållet förlitar sig på sin sjökortsplotter, så vill vi ha backup i papperssjökorten.

Vi har även skaffat en ny gummibåt i år då den gamla från Biltema till sist gav upp. Limningen vid akterspegeln släppte helt. Den har ändå hängt med sedan 2006 så det tycker jag ändå var rätt ok för en förhållandevis billig gummibåt som använts rätt så mycket. Något som vi inte använt så mycket är utombordaren så den har vi helt enkelt sålt. Om det någonsin blir en ny utombordare så blir det förmodligen en elektrisk nästa gång.