13 juli, Tärnö – Tjärö.

Barnen kastade loss förtöjningarna och vi backade långsamt ut från platsen vi bryggan på Tärnö. På väg från Tärnö passerar vi Ebbaskär på vår styrbordssida. Vi kunde  ha gått mot sydöst men vi valde att ta oss ut på öppet vatten genom en trång passage mellan Joggesö och Harö. Harö ser i övrigt ut att ha rensats på sly och undervegetation sedan vi var här sist för fyra år sedan. Då gick det knappt att gå över ön men ny är det ett öppet landskap.

Väl ute på lite öppnare vatten sätter vi kurs mot Tjärö. Plan A är att se om Kryssarklubbens boj i Bjärnöfjärden var ledig. Om inte var plan Batt ta oss in till Järnavik istället. Döm av vår förvåning när bojen faktiskt var ledig. Det är tredje Kryssarklubbsbojen vi ligger vid på två veckor och alla har varit lediga.

DSC_0140 DSC_0154

Det blir gummibåt in till Tjärö för att köpa glass. sen blir det bad, fiske, läsning av tjocka böcker, mer rodd med gummibåten och till sist en fin avslutning på en riktigt fin sommardag.

Det här inlägget postades i Blekinge, Kryssarklubbens boj, Segla. Bokmärk permalänken.