10 augusti, Gilleleje – Råå.

Lite efter åtta kom vi iväg från Gilleleje med kursen satt mot Råå. Ingen vind och 0,2 knop motström gjorde valet relativt enkelt att starta motorn. I maklig takt, cirka 5 knop, går vi längs med Sjællands nordkust relativt nära land. Så pass nära att man kan få lite heminredningstips från de stora strandvillorna, åtminstone om man använder kikare.

DSC_0394 DSC_0399

Strax norr om Kronborg så ser vi igen tumlare. Inte som härom dagen när de under fem minuters tid simmade framför stäven på Hopplatofflan. Idag verkade det också vara två, kanske tre stycken, som kom upp till ytan femtio meter från båten.

DSC_0403 DSC_0404

Innan vi kan förtöja i Råå så måste vi passera färjorna och handelsfartygen vid Helsingborg och Helsingør. Lite zick och zackande så kom vi igenom denna gången också. Innan lunch så låg vi förtöjda i Råå. Vi gjorde först ett försök att hitta lediga platser uppe i ån men där fanns inga, åtminstone inte som passade vår bredd och vårt djupgående. Så vi girade runt in i småbåtshamnen och hittade gott om platser.

Efter lunch så tog vi gummibåten och for ut en bit söder om hamnen och kastade ankare. Sen badade vi från gummibåten. Detta var en ny upplevelse för barnen men de tyckte var riktigt roligt att dyka under gummibåten och dra sig längs med ankarlinan ner till botten.

Det här inlägget postades i Danmark, Öresund, Segling, Semester, Tumlare. Bokmärk permalänken.