30 juni, Karön – Tjärö

När vi skulle ge oss iväg från Karön så upptäckte vi att en liten sprint hade försvunnit från motorreglaget. Det innebar att även om reglaget stod i friläge så kunde det mycket väl vara så att back eller fram låg i. Det förklarar en del. Ibland har backen av någon mystisk anledning legat i när vi gått in på en båtplats. Nu vet vi att det förmodligen inte var så mystisk utan bara en sprint som saknades. Vi fixade en ny provisorisk sprint av en stor saxsprint. Det fungerade mycket bra, men hela motorreglaget bör skyddas i stuvfacket.

Det blev inomskärsleden till Tjärö idag. En mysig led med sten bara några meter från rännan. Vid något tillfälle slog vi tvärstopp då djupet ändrades från 14 meter till 3 meter på några sekunder. Vi hade girat lite för tidigt och var på väg över ett grund på 2,9 meter, men det gick bra. Väl framme vid Tjärö så var bryggan helt tom. Senare på kvällen hade två tyskar och en polack även förtöjt vid bryggan, men det var fortfarande gott om plats.

På väg till kiosken för den obligatoriska hamnglassen så plockar vi hallon som vi sedan äter tillsamman med päron-lime kaka, som vi bakat i vår ugn, och vaniljsås.

Barnen fortsatte här sina lekar i gummibåten. Axel trillade i sjön för första gången i år, men han var snabb att ta sig upp igen. Vi har alla hunnit bada i havet idag även om temperaturen inte är så hög. På kvällen gör vi pinnbröd och grillar korv på bryggan.

DSC_0433 DSC_0446

Det här inlägget postades i Blekinge, Östersjön, Segling, Sommar. Bokmärk permalänken.