29 juni, Karlskrona – Karön

Vi kom iväg lite innan åtta. Vädret var lite bättre idag men regnet hängde i luften. Planen var att gå genom bron vid Hasslö klockan 10 men när vi vek av vid ”Gonatt” så såg det ut som om vi skulle kunna hinna fram till öppningen klockan nio. Ett par minuter innan broöppning var vi framme och kunde ta oss ut på Hästholmsfjärden med siktet inställt på Ronneby.

Vi låg vid Karön för två år sedan men då hade vi en Shipman 28 som bara hade 1,55 meter i djupgående. Nu sticker vår båt 1,85 meter. Djupet på sjökortet vid Karön säger 2 meter men enligt utsago skall det inte vara några problem så länge man inte har större djupgående än två meter. Sakta tar vi oss in mellan fastlandet och Karön. Ekolodet visar ibland 1,8 meter men det ser djupare ut.
När vi har förtöjt, alldeles ensamma vid bryggan så får ekolodet frispel och visar ibland endast 1,2 meter. Det är tydligen en del sjögräs på botten som lurar ekolodet. Lite senare, när jag pratade med hamnkaptenen, så sa han att det borde vara runt tre meters djup här. Oavsett, vi kom in på platsen, båten gungar fortfarande behagligt så vi står inte på grund.
Vi pumpar upp gummibåten så att Axel och Ebba kan ro runt och fånga maneter. Efter en stund så hoppar Ebba plötsligt i vattnet, med flytväst. Hon har fått för sig att simma in till land. Halvvägs in så kommer Axel till undsättning i gummibåten och bogserar in henne till stranden.

DSC_0420 DSC_0425 DSC_0428 DSC_0431
Hela eftermiddagen ägnar de åt att ro gummibåt.
Vi får se om vi ligger kvar här imorgon eller om vi väljer att ta oss till Tjärö. Det är i alla fall en fantastisk kväll just nu som vi skall passa på att njuta av efter att vi lyssnat på väderprognosen från MSI Sweden.

Det här inlägget postades i Östersjön, Segling, Sommar. Bokmärk permalänken.