25 juni, Simrishamn – Hanö

En timme tidigare blev det idag. Redan 06.17 var vi på väg med siktet inställt på Hanö. Vi gillar Hanö! Det är en mysig liten ö med en trevlig hamn. Och så här i juni brukar det finnas hyfsad med plats i hamnen. Vi angör Hanö lite innan tolv och hittar en plats ute på den långa vågbrytaren. Det blir lite justeringar fram och tillbaka längs kajen för att få in så många båtar som möjligt.

DSC_0371 DSC_0372
När man betalar hamnavgift här så ingår allt. Inte som i så många andra hamnar där man, via ett ”Tallykort”, får betala extra för ström, betala extra för varmvatten i duschen, betala extra för grillplatsen….ja jag vet inte var gränsen för galenheterna går. När man sedan skall lämna tillbaka ”Tallykortet”, eller vad det nu kan heta, klockan fem på morgonen och det inte finns pengar i automaten för att betala tillbaka depositionen på kortet – då kan man bli smått vansinnig. Det är en klen tröst att man får ut ett tillgodokvitto som kan lösas in på hamnkontoret, som öppnar klockan nio.
Nej….det är med glädje man betalar hamnavgiften på Hanö.

Vi passar på att ta den officiella hamnglassen och en liten promenad mellan husen. Åskan mullrar över Karlshamn. Det känns som det är dags att sätta upp ”supstugan”.
Precis när den är på plats kommer en rejäl skur. När regnet dragit förbi så tog vi en promenad ut till Bönsäcken som ligger på öns norra spets. På vägen dit såg vi tre hjortar.
Ebba och Axel smög sig nära och fotograferade dem.

DSCN0176

Vi får se vad vädret bjuder på imorgon. Förhoppningsvis kan vi då ta oss till Karlskrona, men annars så stannar vi en dag till här på Hanö – denna fantastiska ö!.

Det här inlägget postades i I hamn, Östersjön, Segling. Bokmärk permalänken.