19–21 juni, Favorit i repris

Ja….. början på semestern känns igen. Det är lite som förra året – kanonväder fram till semestern sen börjar vädergudarna att trilskas. Under torsdagen drog det ena blåsvädret efter det andra förbi.

Vi flyttade ner i båten på torsdagskvällen. Allt var inte riktigt klart och en del små saker fick fixas under fredagen. Vädret på midsommar var typiskt svenskt midsommarväder ömsom sol och regn. Midsommarafton firades i båten med alla sedvanliga tillbehör. Jordgubbarna kom tidigt i år så det blev ingen midsommarpremiär i jordgubbsfrossa utan bara en fortsättning på jordgubbsätandet.

På lördagen blåste det mycket redan på morgonen och det blev mer under dagen. Vi hade tänkt att segla söderöver men bestämde oss för att stanna kvar och vänta ut blåsten. Vi vet nu att det var ett klokt val då det tidvis blåste 19 m/s i byarna.Vi hade skattletning på hamnen där vi försökte hitta kapten Svartskäggs gömda godisskatt med hjälp av gömda ledtrådar.

DSC_0329 DSC_0324

Sen blev det tid för lite spinnakerbomsflygning ut över vattenytan.

Det här inlägget postades i I hamn, Sommar. Bokmärk permalänken.