13 september, Limhamn – Dragör

Det utlovades vackert väder idag fredag och lördag. På söndag skulle vädret bli sämre. Efter jobb och skola så for vi alla ner till Hopplatofflan och kastade loss och begav oss iväg med kursen satt mot Dragör i Danmark. Det var nästan ingen vind, solen sken och havet låg blankt.

Järngenuan fick ta oss till vårt grannland i väster. Hopplatofflan gjorde god fart vilket tyder på att propellern fortfarande inte har blivit övervuxen av havstulpaner.

Både vid Flintrännan och Drogdenrännan fick vi parera handelsfartyg när vi skulle korsa. Det märks att man är tillbaka i Öresund. När vi kommer fram till Dragör väljer vi den ”nya” hamnen. Det är lite lugnare där, närmare till badplatsen och toa och dusch brukar vara i bättre ”skick”. När vi kommer in så går en annan HR 34 ut och vi tar platsen som den låg på.

Ebba vill bestämt bada så när Åse och Ebba går till badplatsen ordnar jag kvällsmaten.

Efter kvällsmat tar vi en lugn kväll i båten. Det är riktigt skönt att kunna utnyttja säsongen så här med små helgseglingar. Mörkret faller snart och man känner att det är mycket fukt i luften. Värmaren får köra lite innan vi lägger oss.

Det här inlägget postades i Danmark, Öresund, Segling, Sommaren 2013. Bokmärk permalänken.