23 augusti, Råå – Limhamn

Ja, det ordnade sig! När vi gick ut ur Råå så gjorde Hopplatofflan sin vanliga fart. Det var tydligen all påväxt på propellern som var orsak till att vi inte kom upp i mer än 3 knop igår när vi gick för motor. Ja det och motströmmen förstås. Motström hade vi idag med men det började med en hyfsad ostanvind så det blev en fantastisk segling på smult vatten ner förbi Ven. Strax norr om Barsebäck tog vinden slut så vi gick för motor till Sjollen.

IMG_ 2416 IMG_ 2415

Sen kom vinden igen och vi kunde majestätiskt angöra Hopplatofflans nya hemmahamn med alla segel satta.

Det blev en riktig trevlig hemsegling från Varberg till Limhamn. Kull att vi kunde segla stora delar av sträckan. Roligt att se så många tumlare. Men nu är det skönt att ha båten hemmavid.

Det här inlägget postades i Segling, Sommaren 2013. Bokmärk permalänken.