17 juli, Varberg

Idag ville Axel besöka Getteröns naturrum så efter frukost begav vi oss dit. Man har tydligen byggt om. Även om det inte är så stort så är det intressant. Speciellt om man är intresserad av fåglar.

Efter lunch så tog vi en tur till stranden igen. Den här gången hade vi med hinkar och spadar så att det gick att bygga sandslott på stranden. Medan barnen lekte på stranden så passade Jim på att leta efter en handfull geocacher på norrsidan av Getterön. Lite komiskt är det att alla trängs vid den lilla sandstranden på sydsidan när det finns en hel del fina badplatser på väst- och norrsidan av Getterön. Visserligen är det bad från klipporna och inte sandstrand.

Tillbaka i båten inser vi ännu en gång hur bra det är med ugn i båten nu när vi skall laga pizza till kvällsmat.

Lyckan var stor för Axel och Ebba när de, i solnedgången, för första gången fick lov att ro gummibåten utan säkerhetslina. Tidigare har vi alltid haft en lång lina knuten i gummibåten. Först gick det lite försiktigt men efter en stund rodde de längre och längre bort från Hopplatofflan.

DSC_580 DSC_583

Imorgon kommer vi troligen att börja packa ihop och städa ur Hopplatofflan för att åka hem till Malmö på fredag. Även om det har varit en blåsig och kall semester så har det varit en bra semester.

Det här inlägget postades i Sommaren 2013, Varberg, Västkusten. Bokmärk permalänken.