3 juli, Malö strömmar – Lysekil

Väckning var satt till 06.00 idag. Vinden hade lagt sig helt och efter en snabb frukost så begav vi oss iväg. Idag skulle vi ta oss till Lysekil men innan dess var det dags att ta oss igenom Malö strömmar, vilket var rätt så intressant. När jag släpper på gasen för att hålla mig till fartgränsen på 5 knop går Hopplatofflan plötsligt 8 knop -tydligen medström! På andra sidan av den sprängda kanalen så står det en del strömvirvlar som får Hopplatofflan att ”sladda” ut ur kanalen och gör att rorsman måste vara på alerten för att båten inte skall lägga bredsidan till.

DSC_371 DSC_386

När vi passerat linfärjan och tagit oss förbi den sista sprängda delen av kanalen ut i Ellösefjorden så passerar vi Hopplatofflans födelseort om babord – Hallberg-Rassy varvet i Ellös.

Klockan 08.34 ligger vi förtöjda i gästhamnen i Lysekil. Det fanns gott om lediga platser i hamnen. På grannbåten finns en pojke i Ebbas ålder så barnen har fullt upp med att leka med varandra hela förmiddagen.

Vi fick ordnat en ny gasflaska, fixat en ny våtdräkt åt Axel och fyllt på frukostförrådet.

På eftermiddagen gick vi till Havets hus i Lysekil för att titta på alla spännande djur som lever i Skagerrak utanför Lysekil . Vi fick till exempel se den taggiga Trollkrabban och den gigantiska Havsålen.

Det här inlägget postades i Krabbor, Segling, Sommaren 2013, Västkusten. Bokmärk permalänken.