28 juni, Stenungsund – Svanesund

Det var en stor dag idag! Ebba tappade sin första tand vid frukost när hon knaprade på en chiabatta med apelsinmarmelad. Hon var otroligt stolt över detta första steg mot att bli vuxen.

DSC_309 DSC_311

Efter frukost gjorde vi i ordning Hopplatofflan för en kort etapp från Stenungsund till Svanesund någon timme norrut på insidan av Orust. Vi var tvungna att stanna till vid en sjömack för att fylla på diesel. Vår tankmätare visade halv tank vilket inte var speciellt rimligt med tanke på den tid vi gått för motor så vi behövde kontrollera hur mycket som gick i tanken.

Efter att vi tankat satte vi segel, eller rättare, vi rullade ut genuan och satte kurs mot Svanesund.

När vi väl förtöjt och skulle kolla upp hur det fungerade med hamnavgiften så visade det sig att just Svanesund är med i frihamnsordningen, vilket är rätt så ovanligt här i Bohuslän.

En mycket trevlig liten hamn, med många hjälpsamma och trevliga människor, som snabbt blev en favorithamn. Hit kommer vi säkert igen.

DSC_312 DSC_317

Barnen fick provat fiskelyckan och fångade två krabbor och ett antal sjöstjärnor.

Från första parkett i båten kunde vi också följa Bohusracet – en rätt så lång kappsegling som startar i Uddevalla och går ner om Marstrand och vidare upp till Norge för att sedan avslutas i Smögen efter 170 sjömil.

Till kvällsmat gjorde vi pizza i vår ugn, vilken måltid……

Det här inlägget postades i Krabbor, Segling, Sommaren 2013, Västkusten. Bokmärk permalänken.