27 juni, Stenungsund

Idag började dagen med lite solsken i och frukost i sittbrunnen. Sen var det dags att hänga ut alla fuktiga kläder till tork. Vi hade fortfarande inte fått igång värmaren och beslutade oss för att ringa Hallberg-Rassy varvet för att se om de hade några tips. Efter att ha pratat med någon, glömde tyvärr vad han hette men han skall ha ett stort tack, så kunde vi reda ut vad det definitivt inte kunde vara för fel. Efter det tog det inte lång tid att hitta felet. Det var en kabel som hade lossnat men det syntes inte förrän man började dra i sladdarna. Efter det kunde vi torka kläderna!

DSC_306 DSC_297

Gästhamnen i Stenungsund ligger mitt i centrum och det är ju trevligt, men här är ändå begränsat med gästplatser. Bredvid den officiella gästhamnen ligger ett flertal bryggor med massor av tomma platser. Det var likadant i Öckerö. Cirka 20 procent av platserna var tomma. Varför har man inte infört röd/grön märkning av platserna? Det skulle skapa massor med gästplatser.

DSC_299 DSC_298

Två gånger var vi iväg till Molekylverkstaden, ett exprimentarium som barnen älskade. Andra gången fick de lov att göra sitt eget slime – vilket tydligen var riktigt kul.

Efter en dag med blandad väderlek så blir kvällen solig och behaglig. Eventuellt seglar vi vidare imorgon, men det beslutet får vi ta efter en god natts sömn…..

Det här inlägget postades i Sommaren 2013, Västkusten. Bokmärk permalänken.