26 juni, Öckerö – Stenungsund

När vi vaknade idag så strilade regnet stilla ner. Vi är rätt så ensamma i hamnen. Fransmännen har stuckit iväg tidigt och resten av båtarna vid vår brygga är borta. Klockan tio över tio lämnar vi Öckerö med siktet inställt på Stenungsund och iklädda vattentåliga kläder. Vi går inomskärs mellan kobbar och skär i trånga leder så när vi rundar Älgö och kommer in i Hakefjorden så känns det som om vi har hur mycket plats som helst. Vi tuffar under Tjörnbron och svänger in mot Stenungsunds gästhamn.

DSC_285 DSC_289

Klockan 15.39 ligger vi förtöjda. Regnet strilar fortfarande ner. Prioritet ett är att få upp ”supstugan” så att vi kan torka kläderna. Prioritet två är att få igång värmaren för att torka ut båten, men här får vi problem. Värmaren vill inte starta. Irriterande – nu när vi behöver den för att torka kläderna. Efter att ha letat efter fel i ett par timmar ger Jim upp. Förmodligen är det en säkring som har gått men vi kan inte hitta den. Mail skickas iväg till varvet för att se om de har några tips.

Vi kommer att stanna i Stenungsund i två dagar för att vänta ut bättre väder. Prognosen börjar se bättre ut – nästa vecka lovar långtidsprognosen riktigt bra väder.

Det här inlägget postades i Båtfix, Segling, Sommaren 2013, Västkusten. Bokmärk permalänken.