9 juni

Innan vi åker hem idag ville Ebba försöka fånga lite krabbor. Axel hängde också på då det tydligen kunde vara lite spännande. Medan Jim städade ur båten och packade in allt i bilen så lyckades de fånga en hel hink! Tack och lov slapp de stackars krabborna trängas för länge i hinken. Stora grå- och havstrutar tittade hungrigt på när Ebba försiktigt välte ut hinken.

Det är jätteroligt att fånga krabbor men efter krabbfisket hade vi ett litet samtal med barnen om att man skall vara snäll mot krabborna. Inte ha för många i hinken och använd gärna en stor hink. Gärna ställa hinken i skugga, lägga ner en tångruska som skuggar och byt vatten ofta.

IMG_ 015 IMG_ 016

Efter att krabborna satts på fri fot (fötter, ben?) och hjälpts tillbaka till havet så beger vi oss tillbaka till Malmö.

Det här inlägget postades i Krabbor, Sommaren 2013, Varberg. Bokmärk permalänken.