8 juni, Mönster – Varberg

I natt friskade det i mer än väderprognosen utlovat men vi låg fortfarande tryggt vid Kryssarklubbens boj. Innan vi gick till kojs så kollade vi prognosen ännu en gång och den sa att det kunde bli mer vind än vi hade tänkt oss på morgonen.

Tryggt förtöjda vid bojen somnade vi. På morgonen uppvaktades Jim av födelsedagssång och presenter.

Efter frukost med nygräddade frallor så bestämde vi oss för segla tillbaka Varberg trots att det blåste lite mer än vi tänkt oss.

DSC_0157 DSC_0161

Med ett rev i storen och och ett par varv inne på rullgenuan så gick turen bra. Till en början gick vågorna rätt så höga men ju längre söderut vi kom desto mindre blev de.

På väg in till Varberg åkte en fender överbord och vi gjorde ett par försök att få upp den men utan att lyckas. Som tur var så kom en mindre motorbåt förbi och undrade om de skulle ta den med in i hamnen. Tacksamt tog vi emot deras hjälp och fick åter fendern när vi kommit innanför pirarna.

Angöringen gick bra även denna gång – det verkar som vi hittat rätt taktik vid tilläggningarna.

Väl i hamn tittar solen fram och eftermiddagen blir riktigt bra.

Jim fick monterat kontrollboxen till toatanksmätaren. Vi har haft lite problem med mätaren då den visat full tank trots att den rimligtvis varit tom. Här måste vi ge en stor eloge åt Gobius som tagit våra problem på allvar. Efter mailväxling och ett par telefonsamtal fick vi beskedet att skicka in kontrollboxen till dem för översyn. Två dagar senare kom den i retur. När vi idag monterar den så fungerar allt som det skall.

Inför kvällsmaten inser vi att vi saknar en stor gryta i båten. Vi sålde ju det mesta med vår förra båt. ICA Hajen i Varberg har blivit lite av vår hovleverantör när vi saknat köksutrustning. En stekpanna och nu en stor gryta plus skärbrädor och en massa annat smått. Tur att vi haft en period att bo in båten så att vi har kunnat testa om allt fungerar som det skall.

Det här inlägget postades i Båtfix, Segling, Sommaren 2013. Bokmärk permalänken.