7 juni, Varberg – Mönster

Idag kom vi iväg till Mönster längst ute i Kungsbackafjorden. Det var fortfarande nordanvind när vi lämnade Varberg klockan 10. Det blev helt enkelt till att gå för motor ut till Klåback. När vi rundade Klåback en timme senare så hade vinden fortfarande inte vänt så vi fortsatte att tuffa på. Tjugo över ett var vi förtöjda vid en av Kryssarklubbens bojar vid Mönster. Det är första gången vi testar detta efter att ha registrerat båten i Kryssarklubbens båtregister.

Gummibåten pumpas upp och Axel, Ebba och Jim ror i land för att utforska omgivningarna. Håv och krabbhink är med i gummibåten och barnen fångar sjöstjärnor, krabbor, räkor och maneter.

img_177 img_178

Efter den lilla utflykten ror vi åter tillbaka till Hopplatofflan där Axel vill ro gummibåt och Åse och Ebba vill bada. Med alla brännmaneter i vattnet så krävs det ett par ordentliga utkikar som varnar för dessa brännande blötdjur.

img_171 img_179

Innan dagen lider mot sitt slut hinner vi med att spela spel och ta ytterligare en tur i gummibåten. Vinden mojnar och återigen blir det en lugn och vacker kväll.

Powered by Qumana

Det här inlägget postades i Segling, Sommaren 2013. Bokmärk permalänken.