6 juni

Idag var det tänkt att vi skulle segla iväg till Mönster ytterst i Kungsbackafjorden men väderprognosen och verkligheten stämde inte riktigt överens. Det blåste mer en vad som utlovats och då vi fortfarande inte riktigt lärt känna båten ordentligt så beslutade vi oss att avvakta fram till lunch för att se om vinden mojnade.

Vid lunch blåste det fortfarande rätt så mycket och vi bestämde oss att stanna kvar i Varberg.

Jim passade på att fixa problemet med slangen till sjövattenintaget så nu fungerar även sjövattnet i pentryet. Vi fick även testat den nya stävstegen som efter en mindre justering passade alldeles utmärkt.

Axel ville gärna besöka den nyanlagda lekplatsen nedanför fästningen så vi begav oss dit för att testa den vilket även resten av invånarna i Varberg också gjort denna nationaldag. Både Axel och Ebba gav lekplatsen gott betyg och vi lovade dem att vi skulle åka dit någon annan dag när det var mindre folk. Efter det fortsatte vi ut på Getterön till slutet av landsvägen för att köpa lite glass och leka lite mer på lekbåten som fanns där.

Tillbaka i hamnen blev det dags för tre modiga att ta ett dopp i havet. Axel, Ebba och Åse trotsade kylan i havet och badade en god stund.

När vi kom tillbaka till båten fick vi även fixat AIS:en som strulat tidigare. Leverantören, True Heading, har inte varit speciellt behjälplig. De har inte ens svarat på mail. Efter en lång och frusterande felsökning så kunde vi äntligen få det hela till att fungera.

Efter en fantastisk kväll med en kopp te i solnedgång över ett vindstilla hav så går vi och lägger oss.

Powered by Qumana

Det här inlägget postades i Båtfix, Sommaren 2013, Varberg. Bokmärk permalänken.