11-12 maj

Efter en skön natt i båten och en värmaren som gav ett behagligt inneklimat denna morgon så började vi lördagen med en lugn frukost.

Efter frukost kröp barnen upp i förpiken och ner i sina sovsäckar för att titta på film medan Åse körde in till centrum för att kompletteringshandla. Jim försöker få AIS:en till att fungera, vilket borde vara enkelt – bara att följa manualen. När Åse åter var tillbaka två timmar senare så satt jag och svor över att AIS:en inte riktigt vill fungera. Det började bra och den hittar fartyg i omgivningen men efter 30-40 sekunders normal funktion så får jag ett meddelande om att det är VHF-antennfel. Nu har jag e-postat leverantören så får vi se om de har något bra förslag.

Efter motgången så passar jag på att ta tag i ett antal småprojekt istället för att få upp humöret lite. En ny slaskhink, från IKEA, monterades vid pentryt som gör utrymmet mer användbart. En knapp hade lossnat på en dyna – den syddes åter på plats. En liten hållare som förre ägaren råkat trampa sönder byttes ut. Lite avslutande arbeten runt solcellen fixades. Radioantennen kopplades ihop.

DSC_0133

Efter lunch gick barnen och Åse iväg för att fiska med håvarna. Fiskelyckan var kanske inte så stor, endast en stackars sjöstjärna blev resultatet efter koncentrerat håvande. Oavsett så hade de det kul på klipporna och i vattenbrynet i flera timmar. Ebba blev också inspirerad av att någon dristade sig ut i det kalla vattnet för ett bad och därefter ville hon bestämt själv bada. Tack och lov så hade vi inte med några badkläder så kompromissen blev att hon skulle få lov att sitta på badplattformen och dingla med benen i vattnet, en kompromiss som hon glatt accepterade.

DSC_0138

På kvällen hjälpte Axel till att montera “supstugan” över sittbrunnen. Vi får ytterligare ett “rum” i dåligt väder där vi kan sitta och njuta av den fina utsikten. Som en invigning passar vi på att äta kvällsmat i “supstugan”.

Trötta går vi och lägger oss. Den friska luften tar hårt på en.

När vi vaknar på söndags morgon visar det sig att vi alla tydligen varit rejält trötta för vi vaknar rätt så sent. Det blir lite lätt panik för Ebba måste vara tillbaka i Malmö runt lunch för gå på kalas. Frukost passar vi på att äta ute i “supstugan” och sen iordningställs Hopplatofflan i racerfart. Axel hjälper glatt till att plocka ner “supstugan”.

Innan vi lämnar Hopplatofflan så kollar vi och dubbelkollar att alla ventiler, kranar och strömbrytare är avstängda så att det inte skall bli som förra gången vi lämnade henne……

Det här inlägget postades i Båtfix, Varberg, Våren 2013. Bokmärk permalänken.