10 maj

Efter ett par veckors frånvaro så är vi åter tillbaka i båten i Varberg. I hamnen på Getterön ligger nu betydligt fler båtar än när vi var här sist. Vi har till och med fått båtgrannar på båda sidor om Hopplatofflan.

DSC_0140

Denna helgen är i första hand öronmärkt åt att fixa ett par rätt så tunga projekt i båten. Därför åker Åse, Axel och Ebba in till Varbergs centrum för att shoppa och bekanta sig med stan samtidigt som Jim skall försöka montera en solcell på något vis. Sjövatten skall också monteras och en del elektronik skall kopplas in.

Först såg det rätt så besvärligt ut att komma fram med kablarna från solcellen till batterierna men efter en stund löste allt sig även om det tog otroligt lång tid. Fyra timmar och en del svordomar senare laddades batterierna av solcellen.

När Åse och barnen kom tillbaka så hann vi också få monterat sjövatten i pentryt. Det enda tråkiga är att pumpen läcker lite så vi får reklamera den.
En del andra småprojekt fick också sina avslut.

Sen tittade barnen på film och lite senare avnjöts en god kvällsmat med lämplig dricka. Trötta gick vi alla och la oss och väntade på ljudet från containerfartyget som brukade komma in på fredagskvällen. Men…..det blev aldrig något störande ljud. Kan det bero på att vi bytt båtplats?

Det här inlägget postades i Båtfix, Varberg, Våren 2013. Bokmärk permalänken.