3 augusti, Klintholm Havn – Limhamn.

Vi tänkte egentligen sticka runt klockan sex men redan klockan fem var vi båda helt klarvakna. Så, med andra ord ingen anledning att ligga kvar i kojen. Den vanliga proceduren med att koka vatten och fylla två termosar, plocka loss landström, lossa förtöjningarna och backa ut från platsen var avklarade runt halvsextiden. Strax därefter gick solen upp över Møn.

Runt klockan 13.30 låg vi förtöjda vid bryggan i Limhamn. Fyra veckor runtom i Danmark blev det till. Vi hade egentligen tänkt att vara ute en vecka till men när vi låg på Thurø så såg inte prognoserna för den kommande veckan så bra ut och vi valde att ta oss österut till Själland. Nu visade det sig att prognosen inte blev så och hade vi vetat det så hade vi förmodligen seglat ytterligare några dagar runt Fyn och Langeland. Hursomhelst så är vi nu tillbaka i vår hemmahamn och båten har lastats ut på allt som är semesterrelaterat. Nu får vi se om vi kanske kan få några fina helger i augusti och september.

Det är också en del småsaker som behöver fixas på båten bl a varmvattenberedaren så kanske hinner jag med det i veckan. Totalt blev det runt 400 distansminuter och många nya hamnar besöktes. Landskapet runt Djursland och Mols gillade vi. Kerteminde gillade vi också. Thurø, Fyn och Langeland vill vi definitivt utforska mer. De Jylländska fjordarna har vi också kvar. Stubbekøbing ockret ner på vår hamnlista och Klintholm Havn åkte upp. Totalt sett har vi haft tre kalla, regniga och blåsiga veckor och en solig vecka med riktigt fint väder. Även om det har varit regn och rusk så har vi alltid kunnat hitta på något. T ex var besöket i ”Den gamle by” i Aarhus ett sådant tillfälle som gjorde en hel del intryck på oss.

Med andra ord får vi nog ändå säga att det har varit en riktigt bra sommarsegling!