1 augusti, Klintholm Havn.

Vi vaknade runt åtta idag. Planerna idag var att ta sig till till Møns geocenter. Här har vi inte varit tidigare. Jim har har besökt Møns Klint från sjövägen men aldrig via landvägen. Vi cyklade dit i motlut. Till sist var det så mycket att vi var tvungna att hoppa av cyklarna och gå upp för backarna. Till sist nådde vi Møns Geocenter. En intressant utställning som i första hand fokuserade sitt budskap till barn familjer men som absolut även kunde förmedla oss mycket intressant.

Efter att vi gått igenom hela utställningen och även tittat på 3D film om fjärilar så bestämde vi oss för att ta den långa trappan ner till stranden. Runt 500 trappsteg var det. Vi letade flitigt efter fossiler men hittade bara en fjärdedels förstenad bläckfisk. Hursomhelst så var det en trevlig och imponerande promenad längs med stranden under Møns Klint.

Turen upp för trapporna var definitivt inte lika behagligt som turen ner. Pumpen fick jobba rejält. Den första biten var definitivt den jobbigaste då det inte fanns några vilplan. Mjölksyran slog till snabbt. När man väl kommit upp cirka 100 trappsteg så planade det ut och vilplanen blev flera och resten av turen upp gick betydligt lättare. Upp vid Geocentret satte vi oss på en bänk i skuggan och åt vår medhavda lunch. Mätta och nöjda tog vi oss tillbaka till Klintholm Havn via Møns fyr. På vår väg tillbaka såg vi några roliga, stora bruna får. Undrar vad det kan vara får typ av får?

Framåt kvällen åkte vår nya Cobbgrill fram och kvällsmaten avnjöts på en av de fina borden längs med bryggan. När vi satt och väntade på att maten skulle bli klar fick vi många glada tillrop från många av de tyska båtägarna. Förmodligen är här fler tyskar i Klintholm Havn än i Tyskland.

vi kommer att stanna här imorgon också. Då skall vi förmodligen utforska några av cykelruterna och även passa på att besöka livsmedelsbutiken i Borre. Med andra ord så blir det sovmorgon imo4gon!