28 juli, Karrebæksminde.

Det blåste friskt idag, helt i enlighet med väderprognosen, så vi valde att ligga kvar en dag till här i Karrebæksminde. Vi plockade fram cyklarna och begav oss in till Næstved, ditt man faktiskt även kan ta sig med båt men man måste då passera två öppningsbara broar.

Cirka 10 km rätt så tråkig, läs kuperad och utsatt för vind, cykelväg från Karrebæksminde till Næsted. Vi hade väl ingen aning om vad vi skulle förvänta oss av Næstved och blev därför positivt överraskade av denna lilla köpstad med gamla anor och förmodligen en blomstrande hamn en gång i tiden. Tyvärr var det mesta stängt i och med att det är söndag men man fick känslan av att det är liv och rörelse i centrum på vardagarna.

När vi är nöjda väljer vi att cykla tillbaka längs södra sidan av fjordhamnen. Cykelbanan följer fjorden en rätt så lång bit innan man måste över bron så att man kan ta sig tillbaka till Karrebæksminde.

På vägen tillbaka till båten så stannar vi till på Netto för att handla lite mat inför kvällens grillning. Tillbaka på Hopplatofflan blir det några timmars läsning samt lugn och ro i hängmattan innan vi startar upp vår grill för att laga baconlindade biffar med foliebakade rotfrukter som avslutades med grillad brieost med blåbär och honung.