27 juli, Thurø – Karrebæksminde.

Vi hade egentligen tänkt att gå till Omø idag med vädret på söndag skulle inte bli så bra med tanke på kraftig vind från nordväst. Hamnen på Omø är lite utsatt när det blåser från det hållet så vi bestämde oss rätt snart att ta oss de 40 distansminuterna till Karrebæksminde istället. När vi lämnar Thurø så är det lugnt väder och morgondimman ligger över Thurøbund. När vi skall backa ut från platsen blir vi varse att det går någon konstig bakström i hamnen för att trots att jag styr ut aktern så vill den inte det utan trycks in mellan bryggorna istället. Det är smalt mellan bryggorna vilket hade varit problematiskt om det också hade blåst. Nu löste det sig med en två tre fickparkeringsmanövrar sen var vi ute och på väg.

När vi gick ut från Svendborgsund så kom det även en del av träskeppen, som vi såg igår, och som nu skall hem till sinna hemmahamnar efter att ha seglat Fyn runt. Vi kommer fram till Karrebæksminde efter en riktigt tråkig dag för motor. Visserligen tittade solen fram efter ett par timmar och det hjälpte ju lite på humöret. När vi närmar oss hamninloppet kan vi se att det går en kraftig uttågande ström på 2 knop. Lite läskigt att ta sig från inloppet till hamnplatserna på norrsida. Det gäller att hålla rätt så hög fart och en lagom vinkel mot strömmen så att man inte kasar in i piren. Klockan är 12:30 när vi glider in i bassängen och den norra hamnen är i princip nästan redan full. Vi tar den näst sista platsen och båten som kommer in fem minuter efter oss tar den sista.

Vi är rätt så möra efter dagens transportsegling och väljer att ta det lugnt på eftermiddagen med bad, läsning och vila. Hålla semester med andra ord.