17 juli, Nappedam.

När vi vaknar vid åttatiden idag så regnar det igen. En timme senare så lättar regnet. Vi viker ut våra cyklar och trampar en bit österut och kommer till Kalø Økologiska Lantbrugsskole där man har en liten gårdsbutik där det går att köpa egenproducerade varor. Vi hittar en del vi kan tänka oss men det mesta är kylvaror så vi får ta det på vägen tillbaka till båten. Vi fortsätter söderut och kommer snart till Mols Røgeri där vi också tittar in och hittar en massa goda grejor. Det är också kylvaror så det får vänta en stund.

Cykelturen fortsätter uppför en lång och dryg backe mot Vrinners där vi svänger in på Andersen Winery. Här börjar vi med en provsmakning efterföljt av en rundvisning av vineriet där man fokuserat på att göra riktigt gott fruktvin. Det blir mer provsmakning och till sist kan vi cykla därifrån med ett gäng flaskor vin i våra cykelväskor.

Innan vi lämnar Vrinners så trampar vi in om den lokala DagliBrugsen för att komplettera vårt matförråd av basmat. Turen forsätter tillbaka till båten. Vi har nu nedförsbacke och precis när den planar ut så stannar vi cyklarna för att köpa lite potatis från en liten vägkantsbod med självbetjäning. Vi fortsätter ytterligare några hundra meter och svänger in på rökeriet och köper rökta räkor och rökt hälleflundra.

En liten bit till så är vi vid lantbruksskolans gårdsbutik där vi köper egenproducerad yoghurt, ”nutella” och lite marmelad. Sen är det full fart tillbaka till båten och kylen.


Det blev inte någon jättelång cykeltur men ett välförtjänt bad fick det bli i havet nu när termometern börjar närma sig 20 grader och det faktiskt börjar kännas som riktig sommar!