12 juli, Ebeltoft.

Efter en tur iväg till livsmedelsaffären så tar vi våra cyklar ut på en ny cykelrutt, Destination Djurslands cykelrutt – Skärsö-ruten. Vi tar oss lite trevande längs med havet mot Mols Bjerge. Rutten är inte direkt utmärkt med skyltar utan går till delar längs med andra cykelrutter. Efter en stund så viker vi av norrut och börjar trampa upp för en lång backe kantade av en del imponerande hus.

På toppen av backen har vi en fantastisk utsikt över landskapet. Vi fortsätter vår cykeltur och hittar ett ställe där vi kan avnjuta vår medhavda lunch. När vi sen skall vidare går det fel någonstans i navigeringen.
Synkningen mellan ruttbeskrivningen och gps:en verkar inte helt korrekt så när vi svänger in på en liten väg som tar oss till ett pittoreskt litet vattenhål så har vi tydligen svängt för tidigt.

Vi fortsätter i tron om att vi är på rätt väg men efter ett tag inser vi att det nog inte blev riktigt rätt. Oavsett så är utsikten riktigt fin från den lilla grusvägen vi hamnat på. Vi trampar vidare och till sist verkar det som om vi hittat en väg ut från grusvägarna. Strax innan vi kommer ut på asfalt igen så ser vi det här intressanta huset som verkar vara byggt av återvunnet byggmaterial.

Sen blir det nedförsbacke tillbaka till Ebeltoft där vi passar på att svänga upp om gågatan. Vi kan konstatera att det är gott om turister här medan vi promenerar mot hamnen. Strax innan hamnen sätter vi oss på ett café och tar var sin kopp kaffe och glassefterrätt. 400 svenska kronor. Det svider men det var ju självvalt att semestra i Danmark. Tänk om den svenska kronan hade samma värde som den danska.
Tillbaka i båten så tar vi på oss badkläderna för att gå bort till badbryggan och bada i det fina salta vattnet.

På kvällen passar vi på att premiäranvända vår nya Cobbgrill. Det blir foliebakad potatis, tomat och lök med marinerad fläskfile samt lite rosévin att dricka till.

När vi kommer tillbaka till båten så iordningställer den för natten och morgondagen. DMI har utlovat skyfallsregn på 58 mm under natten och lördagen.