Till Flakfort på lunch.

Vi har tyvärr inte riktigt träffat rätt på våra lediga helger och lämpligt väder sedan sjösättningen av Hopplatofflan. Men idag tänkte vi ta en liten dagstur i alla fall.

Vi började med att styra mot Dragør men efter någon minut ändrade vi kursen till norrut för att segla Saltholm runt. Vi hade nordgående ström och rätt så lite vind men gjorde ändå 3,5 knop. Dimman och diset låg runt oss och sikten var väl inte helt optimal.

Vi kunde konstatera att restaurangen på Flakfort öppnade klockan 12 och det verkade ju som om vi skulle vara framme vid Flakfort runt 12 så vi ändrade våra planer och bestämde oss för att äta lunch på Flakfort istället för att segla Saltholm runt.

Mätta och belåtna efter en riktigt god lunchbuffé så tar vi en kort promenad på kajen för att sedan lämna Flakfort och segla tillbaka till Limhamn. Vinden vred med oss och vi höll strax under 7 knop i snitt.

Tillbaka på vår bryggplats packades båten ihop och vi är rätt så nöjda med det som blev årets första segling med Hopplatofflan. Ibland kan det ju bli så. Vi har haft båten i sjön i en bra bit över en månad men har helt enkelt inte hunnit ut något.