3 juni, Rødvig.

Idag hade vi bestämt oss för att ta en ordentlig cykeltur.

Vi började med att trampa förbi Kalla krigsmuseet och fortsatte på en ny nästan bilfri landsväg till Højerup kyrka. Ni vet – den som håller på att trilla i havet. Vi har seglat förbi många gånger så det var intressant att se den från landsidan.

Det finns en minnespark alldeles norr om kyrkan där man samlat en hel hög med gamla minnesstenar. Lite konstigt att gå runt bland dem då en del verkar malplacerade.

Vi bjöds även in i en gammal fiskarboning som man flyttat till området strax söder om kyrkan. Två vuxna och fem barn hade bott här i huset som knappt var större än våra barns rum.

Vi blev lite sugna på en kopp kaffe med något tillbehör men caféet/restaurangen hade inte öppnat än, så vi cyklar vidare.

Turen fortsätter norrut till Stevns fyr där vi fick en riktigt fin utsikt uppe i fyrtornet.

Här gick det inte heller att få någon fika så vi fortsätt norrut till Stevn Naturcenter. Nix ingen fika här heller. Eller det gick att köpa pannkakor men då var man tvungen att ha kontanter och det hade vi ju glömt att ta med oss. Så, turen gick vidare. Vi bestämde oss för att avvika från den ”scenic route” som vi valt att följa och styra våra cyklar mot Store Heddinge.

Framme i Store Heddinge så hittar vi ett ställe på byns gågata där vi sätter oss och avnjuter vars en öl och räkmacka.

Mätta och nöjda fortsätter vi mot Rødvig istället för att återgå till rutten som vi planerat. Framme vid båten känner vi oss rätt så möra efter ca 30 km cykling samt en hel del trappor upp i fyrtorn och ner på stranden vid Stevns Klint så vi somnar båda två i en eftermiddagslur.

På kvällen får vi en Hallberg Rassy 352 utanpå oss. Den kom från Struer i Limfjorden. Han hade upplevt att någon båtägare vid kajen hade sagt att han inte fick lägga sig utan på deras båt. Då han var själv ombord på HR 352:an så begränsas möjliga platser att ligga på så han blev glad när han kunde lägga sig utanpå oss. Så glad att han bjöd på ett glas vin när han väl förtöjt färdigt.

Vi har bestämt oss för att även stanna i Rødvig imorgon. Vi får se vad vi hittar på då.