28 juli, Skælskör – Korsør.

Det blev en kort tur idag. Efter att vi alla ätit frukost så puttrade vi ut genom den smala inseglingsrännan. Väl ute så hissade vi segel och kunde på en skaplig kryss med rätt så långa kryssben ta oss till Korsør. Det blev en riktigt kul segling om än kort. När vi kommer fram så försvinner det mesta av vinden som vi haft på vår segling hit. Solen tittar fram och temperaturen börjar stiga så smått.

Det är några år sedan vi var här sist men tiden har inte varit snäll med Korsør. När Axel, Ebba och jag skall gå iväg och fixa fikabröd till eftermiddagskaffet så går vi förbi en hel del förfallna hus och nedlagda butiker. Det känns som om det är värre än förra gången vi var här.

Hamnens faciliteter är inte heller mycket att hurra över. Axel och jag försöker i görligaste mån undvika toaletterna. Ebba och Åse säger att det ser bättre ut på damernas sida. Trist att det skall vara så oavsett om det beror på hårt slitage eller dåligt underhåll.

Imorgon går vi till Nyborg för att vänta in ett skifte i besättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *