27 juli, Skælskør.

Blåsvädret fortsatte och vi fortsatte att ligga i Skælskør. Vi är inte ensamma om detta beslutet. Det är många båtar som valt att ligga kvar och avvakta bättre väder.

I avvaktan på det så har vi promenerat runt i omgivningarna. Det är lätt att glömma att våra nordiska grannländer alla har varit ockuperade av ett annat land för inte så länge sedan. I många av de danska byarna vi har stannat till i så har det funnit minnesmärken om ockupationens upphörande. Så även här i Skælskør, beläget i backen strax ovanför småbåtshamnen.

Lite väster om hamnen finns det en liten promenad längs med fjorden. Ett väldigt fint promenadstråk. Tyvärr så går den inte riktigt hela vägen ut till svängen där den yttre fjorden går över till den inre fjorden, men om man vill dit så kan man fortsätta promenaden en bit på landsvägen.

Vi får se var vi tar vägen imorgon. Prognosen säger att vinden kommer att avta och vi har två alternativ som det ser ut nu. En kortare kryss till Korsør eller en lite längre bidevindsegling till Nyborg. Det lutar åt Korsör men vår se vad det kan bli.