14 juli, Kristianopel – Mörbylånga.

Vi gav oss iväg från Kristianopel runt åtta. Kursen var satt på 25 grader och skulle förhoppnings vis ta oss till Mörbylånga på Öland. Fortsatt ingen vind och när det så småningom kom så var det motvind. Ännu en gång fick pentan ta oss till vår natthamn för dagen.

På vägen upp mot Mörbylånga gick vi igenom stora områden med algblomning. Tidvis så tjock att det bildats små öar av algblomningen. Runt lunch kommer vi fram till Mörbylångan och lägger oss vid gästplatserna på insidan av piren.

Efter lunch behöver vi fylla på vårt matförråd lite och tar en promenad upp till den lokala ICA-affären. På vägen passeras den nerlagda COOP-butiken. Överhuvudtaget verkar Mörbylånga som ett samhälle som sett bättre tider. Visst finns det en del potential i samhället men det känns som det är lång väg att gå för att uppnå forna tiders status.

Vi passar på att bada på badplatsen utanför piren där den gamla badbryggan tydligen har blåst iväg. Idag finns endast en liten del kvar av bryggan samt en stege men det var ändå helt ok att bada där. Algblomningen som vi upplevde till havs märks inte av vid badplatsen. Det finns även en utbyggd badplats med tre bryggor på norrsidan av hamnen men där är det betydligt mer trängsel.

På kvällen passar vi på att grilla. Maten avnjuts uppe på kajen med en fin utsikt över Kalmarsund. Till sist går solen ner i väster och vi kryper själv ner i våra kojer.