4 juli, I väntan på reservdelar, Stege.

Idag tog vi en promenad längs med det gamla försvarsverket runt Stege och letade efter några geocacher. Promenaden avslutades med lokalt producerad glass i bägare och strut.

Annars har dagen mest ägnats åt att bada och städa båten. Vi fick rubbat och vaxat sittbrunnen för det hann vi inte med innan sjösättning i våras. Vi har också plockat ner brännaren i ugnen då vi inte kunde få upp tillräcklig med värme i den. Det hände också för något år sedan så det var enkelt att felsöka. Nu fungerar ugnen som den skall.

Det är lite kul att ligga lite längre på ett och samma ställe. Vi har träffat en tant som efter sin höftledsoperation varje morgon simmar en rejäl runda utan för hamnen som en del av sin rehabilitering. Barnen och Åse brukar träffa henne när de skall ta sitt morgondopp. Vi har också fått veta att de nyproducerade lägenheterna på andra sidan hamnen tydligen har mögel uppe i innertaken på grund av dålig ventilation.

Vi fick också veta att det privata sjukhuset tidigare har varit tossehus eller rättare sinnessjukhus. Bakom oss ligger en motorbåt vars ägare jobbar på Super Brugsen bara ett stenkast härifrån. Han har varit otroligt hjälpsam med tips och råd om Stege. Våra båtgrannar framför oss har fått det lite svårare att ta sig ut från sin båtplats men det stör dem inte det minsta. Damen i loppisaffären berättade att hon bott i Köpenhamn hela sitt liv fram till för fyra år sedan när hon flyttade till Stege. Idag ångrar hon att hon inte gjort det tidigare. Som vi skrivit tidigare är folk otroligt hjälpsamma och stolt över sin by.

Det här inlägget postades i Danmark, Motorhaveri, Semester, Stege. Bokmärk permalänken.