25 april, Dragör – Limhamn

Trots att värmaren strulade sov alla länge idag. Efter en sen frukost så tog vi en tur upp på Dragör igen. Dragör är en trevlig liten by men efter ett par gånger där så tröttnar man snabbt så det gäller att passa på att njuta nu på årets första besök. Jag saknar den kommersen som fanns när färjorna angjorde Dragör, lite som det fortfarande är i Helsingör. Idag är det mest restauranger och inredningsaffärer. Fast glassaffären vid hamnplan finns fortfarande kvar – det är ju en institution så den kan man inte lägga ner.

Efter lunch sätter vi alla segel och styr tillbaka till Sverige. Årets först bad, om än ofrivilligt, höll på att bli verklighet i det 10 gradiga vattnet när vi kastade loss. Åse hann inte riktigt ombord när båten lämnade kajen och hon blev hängande i pulpiten. Jag trodde först att hon skojade och fortsatte glatt vidare ut ur hamnen tills jag insåg att det här nog var skarpt läge. En snabb titt runt hamnen; är det någon som ser oss, sen språng upp på fördäck för att hiva in Åse över pulpiten. Språng tillbaka till rodret och låtsas som ingenting har hänt. Tur det inte var en högsommardag med en hamn full av liv och rörelse.

Det är lite disigt och vi får nytta av vår AIS-radar som fungerar som den skall nu. Så snart den piper innebär det att ett fartyg ligger närmre än 1 sjömil och att det är risk för kollision.

DSC_0273 DSC_0269

Det blir en kylig segling tillbaka till hemmahamnen men som årets första tur har den varit riktigt bra.

Det här inlägget postades i Danmark, Dragör, Segling. Bokmärk permalänken.